Мезоконци Lead Fine Lift

Естествен лифтинг и биоревитализация на кожата

Подмладяващата „бродерия“, наречена тредлифтинг

Начало  »  Новини  »  Подмладяващата „бродерия“, наречена тредлифтинг

23.02.2015

Блазнеща е мисълта да се подмладиш без скалпел, но със същия ефект - за това обаче трябва да помислиш преди законът за гравитацията да е разрушил дадените ти от Бога физически характеристики. И да избереш варианта за радикално и трайно подпомагане на кожата да се възстанови, стегне, освежи и както още там се нарича подмладяването й. Как? Хит в момента е терапията тредлифтинг, която разяснява за читателките на EVA д-р Елеонора Валянова, водещ дерматолог в Център по тредлифтинг към Hill Clinic.

Д-р Валянова, за кого е най-подходяща тази процедура?

Мезоконците са универсално средство за подобряване на всяка кожа с променена еластичност, загубила тонуса, с бръчки и отпускане. Преди всичко трябва да се постави диагноза на едно лице. Опитният дерматолог знае как да подходи към индивидуалния проблем и да постигне уплътнение и лифтинг, да ревитализира и изглади третираната зона.

Обяснете простичко и ясно в какво се състои тредлифтингът!

Това е процедура, при която под кожата, субдермално, се вкарват с помощта на много тънки игли специални напълно резорбируеми конци. Тяхната основна роля е деликатен лифтинг, засилена микроциркулация, която да подобри структурата на дермата и да я уплътни. Лицето запазва своите черти, като в същото време се постига по-млад вид, по-стегната кожа.
Мезоконците се ползват успешно и за моделиране на тялото. Прилагат се предимно в зони като корем, дупе, вътрешна част на ръцете, колене. Поставени в акупунктурни точки, могат да предизвикат разграждане на мастната тъкан (липолиза), да редуцират обема, да оптимизират мускулния тонус, да дренират зоната и да помогнат при висцерално затлъстяване.

С един вид конци ли се постига ефектът в различните части на тялото?

Мезоконците, с които работим в България, са най-добрият в момента в света продукт, създаден на основата на полидиоксанон и поликапролактон специално за естетика. Полидиоксаноновите конци са гладки, спирални и дабъллифт Barb.
Първите са основно за армиране и подобряване качеството на кожата, заглаждане на по-фини линия и бръчици, подобряване състоянието на марионетния ъгъл, леко повдигане на веждите. Те действат дългосрочно, стимулирайки производството на собствен колаген, и се смята, че лифтинг ефектът от тях продължава около 2 години.
Спираловидните конци се поставят основно в зони като скули, бузи, за повдигане на вежди, двойна брадичка, както и в ръце, деколте, над коленете. Моделират обеми и имат по-изразен лифтинг ефект.
Третият вид Barb са категорично лифтинг конци с моментален резултат, още при самото им въвеждане в кожата се забелязва видимо повдигане. Зъбчетата им се фиксират с подръпване и захващат структурите. Трите вида конци са абсолютно съчетаеми, могат да се поставят в различни зони според нуждата.

Болезнена ли е процедурата?

Процедурата е атравматична, за да се редуцира евентуалната болка, поставяме анестезиращ крем.

Колко време трае една процедура?

Процедурата трае от 40 мин. до един час, което включва и анестезията от 20 минути.

Колко конци се въвеждат през това време върху лицето например? 

Обсъжда се с пациента желаният резултат, който може да се постигне с 20-30, а понякога броят може да е и 50 в комбинация.

Има ли рискове и колко време след процедура може да се върнем към нормалния си начин на живот?

Пациентите излизат от кабинета и буквално веднага могат да се върнат към ежедневието си. Единствените ограничения са за няколко дни от активен спорт и скокове. След процедурата около една седмица не са препоръчителни топлинни и масажни процедури. Поне 24 часа не се нанася грим в зоната. Когато работи опитен професионалист, за риск не може да става дума, но процедурата е сложна като изпълнение. Затова е важно кой я прилага, трябва да има много добра техника, не е по силите на всеки.
Иглените и спиралните конци се поставят само подкожно, т.е. субдермално. Нямаме право да ги въвеждаме в зона очи или устни. При гладките има по-малко ограничения. Само ако конецът е въведен на мястото му, няма усложнения и не се усеща болка при въвеждането му. 

А после?

Тъй като действието на мезоконците е да подкрепят зоната, след поставяне се усеща леко опъване по време на мимика, а в марионетната зона – по време на говорене. Но след седмица отзвучава. При миене на лицето или при нанасяне на крем също може да има лек дискомфорт, но това не е правило.

Има ли „постоперативен“ период, в който да се спазват някакви правила? 

Ограничава се мимическата активност в зоната на лицето – при гладки конци до месец, при другите – малко повече. Ограничението може да се илюстрира с пример: ако преди сте се смеели ха-ха-ха, сега трябва да е с хо-хо-хо. 

Съвместимо ли е въвеждането на конци с ботокс?

Мезоконците могат да се съчетават с абсолютно всички естетични процедури: плазмотерапия, мезотерапия, ботокс, филъри, лазерни и радиочестотни методи. Комбинацията дава изключителни резултати и решава комплексно проблемите в зоната.

Кой не бива да се подлага на мезолифтинг?

За поставяне на мезоконци няма възрастови ограничения, еднакво добри са и за жени, и за мъже. Съществуват някои контраиндикации, като автоимунни заболявания, бременност и кърмене, възпалителни заболявания в зоната на поставяне, склонност към келоиди и активен херпес. Както и перманентни импланти или филъри.

А кой може да го прави? 

Единствено лекари, обучени в техниката, в условия на стерилност. Пациентите трябва да изискват както сертификат на конците, така и сертификат на дерматолога.

Колко време трае ефектът?

Ефектът продължава от година и половина до две, като през това време могат да бъдат допоставяни нови конци или да се прилагат процедури с плазма, мезофилъри, ботокс.

Интервюто е дадено от д-р Валянова пред списание EVA.