Мезоконци Lead Fine Lift

Естествен лифтинг и биоревитализация на кожата

Типове стареене на лицето

Начало  »  Новини  »  Типове стареене на лицето

03.06.2015

Стареенето на лицето е резултат от структурни и функционални изменения във всички слоеве на кожата (епидермис и дерма), меките тъкани (мазнини, мускули, съединителна тъкан) и костните структури на лицевия скелет. Всички тези процеси водят до промяна в обема и контура на лицето. С възрастта се губи гъвкавостта и еластичността на кожата и мускулите, намаляват телесните мазнини и тонусът на лицевите мускули, губи се костна маса, особено при останалите без зъби челюсти.

Въпреки фактът, че процесът на стареене е универсален, при различни по раса и възраст хора, той протича по различен начин, като се проявяват едни или други признаци на стареене. Има четири основни морфотипа стареене: уморен, дребнобръчков, деформационен и мускулен. При жените от европеидната раса се срещат първите три вида. Mускулният тип стареене е характерен предимно за жителите на Азия.

 

Уморен морфотип

Умореният морфотип се счита за най-благоприятен, маркиращ физиологичния процес на стареене. Типичен е за слаби жени, с овална или ромбоидна форма на лицето. Застаряването се изразява в намаляване тонуса на меките тъкани и мускулите, изсушаване на кожата. Това води до по-скорошна поява на бръчки по лицето - задълбочаване на назолабиалните гънки, увисване ъглите на устните и поява на бръчки около тях. Тези промени придават на лицето уморен вид.

Дребнобръчков морфотип

Както подсказва самото наименование тук основният признак на стареене са бръчките. Кожата обикновено е тънка, суха и склонна към възпаление и зачервяване. Подкожната мастна тъкан е слабо развита, а мускулният тонус е леко намален - увисването на меките тъкани е незначително.

 

Деформационен морфотип

 

Характеризира се с лицев тъканен оток и тежко увисване в долната трета на лицето. Бръчки и нарушения в пигментацията не са типични и кожата е достатъчно плътна, блестяща, понякога пореста. Това стареене обикновено се проявява при жени със склонност към напълняване. Увеличената подкожна мастна тъкан води до силно изразена деформация на контура на лицето, образуване на двойна брадичка, гънки по шията, торбички под очите и надвиснали горни клепачи.

 

Тредлифтингът с мезоконци Lead Fine Lift е ефективно решение за биоревитализация и стягане на тъканите при различните типове стареене на лицето. За консултация се обърнете към сертифициран дерматолог.

Очаквайте скоро статия за различните видове бръчки!