Мезоконци Lead Fine Lift

Естествен лифтинг и биоревитализация на кожата

Има ли място тредлифтингът при мъжете?

Начало  »  Новини  »  Има ли място тредлифтингът при мъжете?

29.07.2016

Мъжката кожа се различава значително от тази на дамите и това се дължи на силното влияние на хормоните, на по-активното производство на мастните жлези и на по-грубата текстура на епидермиса. Киселинно-алкалният баланс (рН 5,4) на кожата е понижен, има свръхпроизводство на кератин. Кожата е изложена на влиянието на повече негативни външни фактори, като ежедневно механично натоварване под формата на бръснене, липса на постоянни грижи, излагане на екстремни температурни крайности. Лошите навици като тютюнопушене и употреба на алкохол също имат негативен ефект.

Стареенето на мъжкото лице се характеризира с отпускане, разширени пори, дълбоки бръчки, изразена еритроза (видимо зачервяване, в резултат на повърхностни разширени капилярни съдове) и купероза (нарушено кръвообращение на кожата на лицето).

Ето защо силният пол все по-често се възползва от постиженията на естетичната дерматология. Исканията и очакванията на мъжете от дерматологичните процедури се отличават от женските. За предпочитане е наклонена линия на веждите, която преминава по ръба на орбиталната кост. Мъжете не са толкова загрижени за зоната на долния клепач, боят се от изразени очертания и обеми. Желаят ясно изразена линия на долната челюст и по възможност квадратна брадичка.

Представяме Ви корекция на начално отпускане на кожата на челото и веждите при 32-годишен мъж чрез тредлифтинг с линейни мезоконци LFL. Челото на пациента е високо, тясно, с малко излишна кожа, с две плитки хоризонтални статични бръчки.

Целта на процедурата е да подобри качеството на кожата: да я направи по-плътна, да се загладят хоризонталните бръчки на челото и да се съкрати нейната площ. Прибирането на кожата ще доведе до равномерно повдигане на веждите. Хоризонталното положение на веждите ще бъде запазено и чрез намаляване площта на кожата веждите леко и равномерно ще се повдигнат, изтегляйки и горния клепач. Този ефект ще се появи след известно време (около месец и половина – два) при индуциране на колагеногенезата.

Подходящи за мъже са комбинирани методи (тредлифтинг, филъри, ботокс), с минимални странични ефекти, кратък възстановителен период и прогнозируеми резултати. Важно е процедурата да бъде безболезнена и краткотрайна. Ефектът от различните манипулации не трябва е едновременен, така че метаморфозите върху мъжкото лице да не привличат вниманието на околните.