Мезоконци Lead Fine Lift

Естествен лифтинг и биоревитализация на кожата

Интервю с д-р Валянова: Запълването само на няколко бръчки или комплексна промяна на лицето?

Начало  »  Новини  »  Интервю с д-р Валянова: Запълването само на няколко бръчки или комплексна промяна на лицето?

18.03.2019

Защо тредлифтингът е иновативна процедура? Кога изчезва красотата на една жена? Всичко това в интервюто на д-р Елеонора Валянова от Хил клиник.

Доктор Валянова, кои са процедурите които пациентите Ви желаят най-често?

Без съмнение ботоксът и дермалните филъри са терапии, които имат изразен ефект върху външния вид и са сред най-търсените. Важно е обаче да отбележим, че хаотичното поставяне на продукти или работата „на парче“ рядко дава задоволителни резултати. Затова моят професионален подход е различен – аз търся комплексната промяна на лицето. Въпросът не е само да се запълнят няколко бръчки. Целта е да не се изгуби идентичността, да не се нарушат принципите на пропорциите и симетрията. Изразени скули и подчертана долна челюст, плътни устни, гладка кожа, „отворени очи“ без хлътнала слъзна зона, възстановени естествени обеми – всичко това в комплекс създава спокойно, сияйно, младо лице.

Коя е вашата любима процедура?

Моето виждане за естетиката импонира много добре на една от най-иновативните процедури – тредлифтинга. Това е неоперативен метод за моделиране на лицето чрез т.нар мезоконци. През последните години се превърна в голям хит заради впечатляващите резултати и минималната травматичност. Самите конци са създадени по напреднала технология от безвредни материали. Тяхното използване е безопасно и може да бъде повторено многократно до получаване на желания ефект. Работя с различни по състав и структура конци в зависимост от степента на лифтинга, който искам да създам. Освен моментния ефект на повдигане и моделиране при резорбцията си конците мощно енергизират самата кожа, ускоряват образуването на колаген и еластин и засилват микроциркулацията.

На какво да заложим според Вас – на скъпа козметика или на естетична процедура?

Истината е, че дори премиум козметичните марки не могат да премахнат хиперпигментации, бръчки, спукани капиляри, а естетичната медицина успява. Според мен, ако разполагате с ограничен бюджет, може да направите компромис с продуктите за домашна грижа за сметка на професионална процедура. Среден клас медицинска козметика ще е достатъчно добра грижа, а терапията ще създаде моментален ефект. Дори една-единствена обикновена плазмотерапия може да активира регенеративния потенциал, съдържащ се в нашите тромбоцити, да индуцира възстановяване на тъканите и да доведе до видимо подмладяване. Това се дължи на първо място на нивото на проникване на крема или серума в сравнение с въведената инжекционна плазма. Освен това самото микронараняване на кожата при инжекционните процедури стимулира организма, събужда неговите възстановяващи механизми, което води до бързо подобряване структурата на кожата – здравина, еластичност, повлияване на тъмните кръгове край очите и разнообразни по произход белези.

Кои са най-големите врагове на красотата?

Кожата се нуждае от ежедневни грижи, за да остане дълго време по-млада. Като основни мога да посоча дълбоката хидратация, предпазване от увреждащите слънчеви лъчи, ползване на качествена козметика. Тютюнопушенето създава условия за преждевременно остаряване, прекомерните количества алкохол също са противопоказни. А ако трябва да отговарям метафорично – красотата на една жена изчезва, когато самата тя не я вижда. Липсата на обич, внимание и уважение към себе си не може да се компенсира от естетичната медицина.

Интервюто е взето от списание Дива