Мезоконци Lead Fine Lift

Естествен лифтинг и биоревитализация на кожата

Митове и истини за мезоконците – част 2

Начало  »  За мезоконците и тредлифинга  »  Митове и истини за мезоконците – част 2

2019-11-21 00:00:00

В следващите редове ще се опитаме да развенчаем някои заблуди относно процедурата за поставяне на мезоконци LFL. Първата част на статията може да прочетете тук.

4. Мезоконците са предпоставка за фиброза

Всяка травматична интервенция, дори поставянето на инжекция, води до фиброза. Това е естествен процес, отдавна доказан хистологично. PDO мезоконците стимулират производството на необходимите видове колаген и еластин (изграждащи дермата протеини), и увеличават броя на фибробластите в дермата. Всички те са ключът към младежкия вид на кожата и лицето.

5. Поставянето на мезоконци е рисково, лицевите мускули са в постоянно движение и конците могат да се скъсат

Мезоконците не се поставят в самия мускул или в повърхностния слой на кожата –дермата, а  субдермално. Това позволява преместването и повдигането на цели зони (например от бузи към скули и т.н.). Използваните при производството на мезоконци LFLтехнологии позволяват всеки LFL Barb зъбчат конец да издържа от 1,2 кг до 2,78 кг. От пациентите се изисква да се въздържат от резки движения на лицевите мускули единствено в първите няколко дни след процедурата, за да могат конците да се интегрират добре в тъканите.

6. Мезоконците са за пациенти в определена възраст

Методът е подходящ за хора във всякаква възраст. Различните видове мезоконци позволяват както превенция и подобряване състоянието на кожата при по-млади пациенти, така и решаване на проблеми при по-възрастни.